Angelique van der Sanden diëtist
Uw diëtist voor Nuenen en Helmond

Vergoedingen dieetadvisering

Op dit moment is dieetadvisering voor 3 uur opgenomen in de basisverzekering. Deze kosten vallen onder het eigen risico. Kinderen onder de 18 jaar hebben geen eigen risico.

Veel verzekeraars vergoeden dieetadvisering ook vanuit de aanvullende verzekering. In de polis staat hoeveel dieetadvies je vergoed krijgt.

Dieetadvisering in de ketenzorg wordt volledig vergoed. Zonder het eigen risico aan te spreken. Dit geldt voor mensen met diabetes, hoge bloeddruk en/of verhoogd cholesterol. En voor mensen met COPD. Je komt hier mogelijk voor in aanmerking als je ook onder behandeling bent van een praktijkondersteuner. Vraag ernaar bij je huisarts of praktijkondersteuner. Ik heb een contract voor het leveren van deze zorg voor de zorggroepen PoZoB en Elan. Dit betekent dat in Nuenen en in Helmond de ketenzorg vergoed wordt. 

Wil je buiten de zorgverzekering dieetadvies of voedingsadvies, dan is dat ook altijd mogelijk. Ik hanteer een tarief van € 62 per uur. Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

Voor een eerste consult worden 60 minuten directe tijd gerekend en 30 minuten indirecte tijd. Dit laatste is de tijd voor het uitwerken van het advies en de evt. rapportage naar de arts. Het tweede consult duurt meestal 30 minuten. De overige consulten zijn 15 tot 30 minuten.